Трима ще се борят за кметското място в Кубрат

  • 24 януари 2017, 15:50
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium urna

[caption id="attachment_73910" align="aligncenter" width="810"]urna Извънредните избори се наложиха заради влязла в сила присъда срещу титуляра Бюрхан Исмаилов[/caption]

Трима претенденти ще се борят за кметския пост в Кубрат, където на 19 февруари ще се проведе частичен вот за местен управник.

Единственият партиен кандидат е фаворитът на ДПС Алкин Неби, който е рехабилитатор в местната болница.

Коалицията „Време за промяна“, чийто представител спечели изборите през есента на 2015 година сега ще се бори да повтори успеха си с кандидатурата на заместник кмета Нина Цонева. Преди да влезе в местната власт, тя е работила като преподавател по английски в училище в града.

Инициативен комитет е издигнали кандидатурата на Орхан Бедиханов. Той е завършил Икономическия  университет във Варна, в момента е директор  на Областната дирекция на фонд „Земеделие“ в Разград.

Извънредните избори за кмет в лудогорската община се наложиха заради влязла в сила присъда срещу титуляра Бюрхан Исмаилов, който бе осъден за длъжностно престъпление през 2012 година, когато е бил председател на земеделското сдружение „Кубратска мера“.