Трима в болница след меле в София

  • 20 януари 2013, 17:51
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0cd68262e0

Трима души са настанени в болница след меле между футболни агитки. Феновете се сбили по време на откриване на ремонтираната баскетболна зала "Румен Пейчев". Пострадалите са на 14, 17 и 28 години. Според информацията са в стабилно здравословно състояние и без опасност за живота. Има пострадал и служител на СДВР, който е с счупена ръка.


По данни на очевидци в мелето са участвали над 50 левскари, които срещнали отпор от група червени фенове. Екшънът прераснал в престрелка с бомби, димки и дори камъни. Сериозно е пострадал мъж, за когото не се знае от коя агитка е. Той обаче е забелязан да лежи неподвижно на земята. Линейка го е откарала в болница. Друг фен пък е със сцепена глава.


Осем души са задържани в столичното Първо районно - шестима привърженици на „Левски” и двама на ЦСКА, оповестиха от МВР. Издирват се всички участници в противообществената проява.


Инциденът е станал в неделя следобед в столичната Борисова градина. Първоначалните данни сочат, че около 300 души са участвали в мелето, снабдени с палки и бомбички. Боят е продължил само няколко минути, след което се намесват служителите на МВР.