Трудна година за Везните, възход за Рибите

  • 01 януари 2020, 16:19
  • Default profile Автор Нина Александрова
Medium doncheva

Тя е една от най-известните астроложки у нас. Завършва история в СУ „Св. Климент Охридски“, но се увлича по звездите и галактиките, както и по алтернативни методики, като хомеопатията. Силвия Дончева е автор на иновативното направление „Вербална хомеопатия“ и на книгите: „360 градуса преди края“, „Вербална хомеопатия“ и учебник по астрология. 

Г-жо Дончева, каква ще е 2020 г. за България?

2020 е особена година, защото тя е начало на един нов период, който ще се отразява в съдбите на хората в следващите поне две десетилетия. Много стари неща ще се променят и ще започнат да си заминават. Затова препоръките са, да се вглеждаме много внимателно в новите тенденции, които ще се появят в света и да се адаптираме към тях без колебание; в политиката, икономиката, финансите, комуникациите, медицината, социалните отношения. В този смисъл годината е фундаментална и поради това отговорна и трудна. За България може да се каже, че е необходимо политиката да следва много внимателно световните тенденции. Ще има много спорове, скандали, протести. Ще се усеща новото начало. Могат да се появят нови играчи на политическата сцена. Ще има доста трусове през пролетта и есента. Това може да доведе до разместване на политическата реалност. Вече няма да може да се действа по старите начини.

За какво ще е най-подходяща – за сватба, бебе, развод, бизнес? Как да изберем най-точната дата?

През 2020 ще има ретроградна Венера между 14 май и 26 юни, период неблагоприятен за годежи и сватби. В този перид и личните отношения ще са сложни, могат да приключат връзки, да има повече недоразумения и проблеми, ще са налице повече изневери. Също така в края на септември и до 14 ноември и Марс ще е ретрограден, което също прави новите проекти, договори и споразумения, включително брачни не особено подходящи, те ще са със заложен конфликт. Възможни са повече раздели, скандали и разводи. През 2020г. е подходящо да се изчака с новите проекти в областта на бизнеса, освен, ако няма изрични подходящи аспекти в личния хороскоп. Що се отнася до избор на дата на определено събитие, това е сложен процес, свързан с анализа на личния хороскоп. Важно е да се знае часа на раждането, който определя много от събитията в живота и без който няма как да се отговори на един такъв въпрос.

А кои ще забогатеят?

Може би най-добре в материален план и с повече финанси ще бъдат хората, родени в: между 12 и 22 май, под знака на Телец, началото на Близнаци. между 11 и 23 септември под знака на Дева и началото на Везни. между 12 и 23 ноември под знака на Скорпион и началото на Стрелец между 11 и 22 март под знака на Риби и началотот на Овен.

Годината на Плъха е. Какво още да чакаме – и в личен, и в световен план?

Китайският зодиак е абсолютно несъстоятелен за европейците. Това е зодиак, в който няма човешки знаци, като Близнаци, Дева, Водолей и Стрелец. Той е даден в други, много по-древни времена и отдавна е изчерпил влиянията си, остарял е. Обръщането на вниманието ни към него несъстоятелно и безсмислено. В епоха на Водолей, който е с чисто интелектуален и човешки знак, без животински влияния, китайският зодиак е напълно ненужен. Още повече, че в него хората се разглеждат като стадо и няма никаква индивидуализация. Това го прави още по-проблемен за европееца.

Какво да очакват през 2020 г. Бойко Борисов и Румен Радев?

Битката между премиера и президента ще продължи с нова сила и през 2020 г. Те и двамата са под знака на Близнаци, което е често е символ на вътрешно колебание и раздвоение. Тази вътрешна променчивост и нестабилност те пренасят и в политиките си. Това за съжаление ще доведе до още по-голямо конфронтиране и разделение на нацията, което за съжаление ще е факт. Нептун, който дебне Слънцата и на двамата и подсилва тази тенденция и за съжаление може да ги доведе до известна изолация, самота и самодостатъчност дори сред привържениците им. Съветът, който може да се даде, че това е лоша и недалновидна политика, която в следващите години ще навести и двамата. Нептун е символ и на лъжи и заблуди, както от други хора, така и от само себе си. Те ще виждат реалността доста индивидуално и често погрешно.

Опишете с по няколко изречения годината за всяка една зодия?

Овен: Родените между 21 март и 10 април ще имат година, в която трябва да пазят статуквото и да пазят това, което са завоювали през 2019 г. Родените след 10 април са в по-тежка ситуация. Могат да имат огромни проблеми и затова е подходящо да внимават на всяка крачка.

Телец: Родените в първа декада до 30 април ще срещат изненади на всяка крачка, ще трябва да правят важни избори през 2020 г. Родените след 11 май ще са във възход и трябва да работят здраво за успеха си. Останалите хора под знака на Телец, ще са в по неутрално положение.

Близнаци: Повечето от представителите на Близнаци ще имат една динамична и по-скоро успешна година. Ретро Венера ще обхване целия знак, затова годината е сложна и не особено любовна, най-вече след рождените дни. Особено внимание за родените между 7 и 12 юни. Те могат да преживят проблеми през 2020г., ще имат илюзии и заблуди.

Рак: За родените под знака на Рак, годината ще е трудна. Всичко ще е сложно и с конфликти. Добре е да не се изпълват с много надежди. Най-неприятно ще е положението за родените между 12-13 и 23 юли. Те ще са в големи противоречия.

Лъв: Родените в първа декада на Лъв между 22 юли и 1 август ще имат пълна с изненади и обрати година, не винаги позитивни. Да внимават в любовта и с парите. Останалите представители на Лъв ще са в значително по-добро положение и могат да се развиват успешно. Да пазят постиженията си без да се изхвърлят.

Дева: Родените под този знак са в доста голяма активност, ще постигат желанията и амбициите, ще имат финансови успехи, ще вървят нагоре в кариерата или обучението си. Изключение са родените между 6 и 12 септември. Те могат да имат някои заблуждения и конфликти с обкръжението си. Да внимават в личните си отношения.

Везни: Това е най-изстрадалият знак в последните години. За съжаление и тази година ще е трудно. Знакът попада на пътя на ретро Марс, като кулминацията е около 14 октомври. Затова най-засегната ще е трета декада от 11 октомври нататък. Тези Везни са в много сложна ситуация и могат да очакват сериозни противоречия. Останалите хора, родени под Везни са по-добре, но трябва да избягват конфликтите в личен план и със съдружници и да преследват упорито целите си.

Скорпион: Родените в началото на знака и до 1-2 ноември ще имат някои изненадващи моменти и опасност от приятелски огън. Във финансов план също ще имат противоречия и понякога загуби. Много успешни ще са родените след 11 ноември. Те ще успяват във всичко, ще вървят напред, ще учат, пътуват и ще се развиват. Останалите представители на знака ще са в по-скоро неутрална позиция.

Стрелец: Родените под този знак трябва да продължават упорито да развиват новите си проекти от миналата 2019 г. Трябва да са инициативни и динамични. Внимание обаче за родените между 6 и 12 декември. Те ще се чувстват доста по-объркани. Могат да имат някои самозаблуди и усещане за самота. Трябва да внимават във връзките и съдружията си.

Козирог: Родените под този знак се делят на две. В много сложна ситуация са родените след 11 януари. При тях ще има доста трудности и напрежение. Трябва да се обърне внимание на здравето. Възможни са и усложнения в професионален план. Останалите хора, родени под този знак са в по-добра и стабилна ситуация. Те могат да започнат нещо ново и да тръгнат напред. Ще са с добра интуиция.

Водолей: Родените под първа декада на Водолей до 1 февруари ще имат доста изненади в работата си, както ще са налице и финансови опасности. Отношенията с приятелите също ще са сложни и често изненадващи. Останалите представители на зодията са в по-спокойни води и е подходящо да пазят статуквото. Не е време за промени.

Риби: Родените в последна декада след 11 март ще са доста успешни. Те ще имат стабилност и издигане в работата, добри връзки и запознанства. В по-сложна ситуация са родените между 6 и 11 март. Те трябва да пазят здравето и психиката си. Ще има усещане за самота. Родените в първата половина до 6 март са в по-равновесно и спокойно положение от изминалата 2019г.