Тръгва електронната система за прием в забавачка в Стара Загора

  • 04 януари 2015, 15:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a15e026743c

Електронната система за прием в детските градини в Старозагорската община ще бъде активирана още в първия работен ден за тази година. Достъпът до сайта за регистрация в класирането за забавачка бе спрян по време на Коледните и Новогодишните празници.


Системата ще бъде отворена, както за регистриране на нови завяления, така и за редакция на подадените вече молби на некласираните деца. Валидна са само заявления за деца, които през тази година навършват 3 години, т.е. родените през 2012-та, уточняват от общината


Електронната система за прием на заявления за постъпване на децата в детските градини в Старозагорската община се използва вече трета година и премахна опашките за записване и недоволството на родителите от загуба на време и субективни решения, твърдят общинарите.


За това спомага и големият брой забавачки в Града на липите. С откриването на две нови детски градини през есента на миналата година, общината на практика осигурява места за всички деца. В областния град и няколко села сега фунционират 26 детски градини, в които се отглеждат и възпитават на 4100 деца до 6 години.


Тази година ще бъде открита още една забавачка, изградена по проект за социално включване на социалнто министерство.


Всички деца в риск и родителите им ще могат да ползват услугите и на общностния център. Той е в непосредствена близост до детската градина и в него ще работят медицински специалисти,психолози и социални работници.