Тръмп очаква Борисов в Белия дом на 25 ноември

  • 08 ноември 2019, 19:43
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium rtr donald trump white house lawn jc 170406 1 12x5 1600

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще приеме премиера на България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември, 2019 г., като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа. Това съобщиха от Американското посолство у нас.

„Съединените щати и България са съюзници в НАТО и президентът очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България”, се казва в изявление на говорителя на Белия дом относно посещението на Бойко Борисов.

„Президентът Тръмп очаква посещението на министър-председателя Борисов и утвърждаването на връзките, които са в основата на двустранните ни отношения”, се казва още в него.

По рано днес американският президентът каза, че би желал да присъства на тържествата в Москва догодина по случай 9 май - Деня на победата. Той е поканен на празненствата в руската столица по случай 75-годишнината от разгрома на нацистка Германия.