Труп лежи няколко часа на плаж край Царево, други двама се удавиха

  • 10 август 2016, 16:06
  • Default profile Автор Димитър Лазаров
Medium nestinarka

nestinarka

Труп на възрастен мъж е изплашил днес по обяд туристи на плажа на „Нестинарка“ край Царево. Очевидци на трагедията са звънели два пъти до Спешна помощ - Царево, докато мъжът още е бил жив. Линейка не дошла в продължение на часове! Мъжът издъхнал на пясъка пред очите на близки и туристи.

От ОД МВР-Бургас потвърдиха по-късно, че починалият е 67-годишният Я.М. от Русе. Тялото е откарано за аутопсия в Катедра „Съдебна медицина” при МБАЛ – Бургас с цел установяване на точната причина за настъпилата смърт. По предварителна информация следи от насилие не е имало и най-вероятно мъжът е получил здравословен проблем и е паднал от мостчето, до което е намерен. Линейката дошла след изключително дълго време,  защото по време на повикването била в къмпинг „Оазис", където се удави друг летовник.  Оказана му била медицинска помощ, но малко по-късно мъжът починал.

Ден преди това 40-годишен мъж от Габрово се е удавил на неохраняемия плаж „Липите”, намиращ се в землището на село Синеморец, общ. Царево, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас. Тялото му е било извадено от 40-годишният плажуващ С. С. от Стара Загора. На място е изпратен медицински екип от „Спешна помощ” - Царево, както и полицейски автопатрул. Габровецът се е удавил вероятно вследствие на мъртвото вълнение в морето.