Трябва да научиш правилата, за да ги нарушиш ~ Кийра Найтли

  • 26 март 2020, 07:44
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium mv5bmtmwndi3nju0mf5bml5banbnxkftztcwndu0mdyzmg . v1

Тя е красива и талантлива, превъплъщава се еднакво успешно както в главни героини от любимите световни класики в литературата, така и в комерсиални модерни ленти. Днес 35-и рожден празнува диамантът на Холивуд Кийра Найтли. 

Родена е в Англия в семейството на известните британски актьори Уил Найтли и Шарман Макдоналд (шотландка). Че ще стане актриса Кийра знаела, откакто се помни. На три години вече настоявала, както и родителите й, да си има собствен агент.

Своята част от сделката Кийра изпълнявала добросъвестно: тя се учела добре, дори по време на ваканциите. Актрисата си спомня за себе си като за „зубърката на класа”, която винаги първа вдигала ръка и винаги знаела всички отговори. Целта й била успех в училище - отчасти защото много искала да преодолее вродената си дислексия, но основно защото с всички сили се стремяла към заветната мечта – кариера на актриса. Затова, освен с училищните си задачи, момичето усърдно ходело и на уроци по актьорско майсторство. 

Актьорския си дебют прави през 1993 г. в телевизионната продукция „Royal Celebration“, когато е едва на 7 годинки. По-късно идва и дебютът ѝ в киното като двойничка на Падме в „Междузвездни войни – Невидима заплаха". Получава ролята заради приликата си с Натали Портман.

През 2005 година младата актриса оглавява списъка на 100-те най-сексапилни киноактриси, като остави зад себе си и Джулия Робъртс, и Анджелина Джоли, и даже самата Мерилин Монро. На 20 години в „служебното й досие” влизаха 20 филма – по един за всяка година от живота й. Името й стои редом с имената на такива звезди като Джони Деп, Орландо Блум, Джефри Ръш, Мики Рурк... Тя е и официалното лице на бижутерската фирма "Asprey".

Световната популярност обаче я застига още през 2003 г. с ролите си във филмите „Ритай като Бекъм“ и „Карибски пирати: Проклятието на черната перла“.

Две години по-късно е номинирана за  Оскар за най-добра актриса за ролята си във филма „Гордост и предразсъдъци“.  Втората й номинация за статуетка идва чак през 2014 година- за "Игра на кодове". 

Участва още в "Наистина любов", "Ана Каренина", "Игра на кодове" и "Еверест". 

В личен план през май 2013 г. се омъжва за музиканта Джеймс Райтън, който е член на британската рок група „Klaxons“, от когото вече има две деца. 

 

Ето популярни цитати и мисли на красивата актриса:Трябва да знаеш правилата, за да можеш да ги нарушиш.


Докато не преживееш част от живота си, не изпиташ силни разочарования, не се обзаведеш с рани като актьор, ти не струваш нищо.


Аз съм завършен романтик - обожавам романтичните филми, но не обичам, когато ме "насилва" тази сълзлива романтика.

Най-неочакваните неща на света, разбираме от самите себе си.


Когато не знаеш какво да правиш - припадай.


Щастлива ме правят добрите книги, нелошата храна и вечерите с приятели. 

Животът е не само да се учиш, учиш и учиш. Животът е да се учиш и отучваш, учиш и отучваш, а след това отново да се учиш.

Заради обичания мъж, съм готова на всичко! Даже и да му направя кафе.


Ние искаме да бъдем част от идеални, безупречни, божествени отношения, но такива не съществуват. Това е фантазия, която ни налагат, в това число и филмите. Има много съставляващи любовта отношения - ревност, лудост, неврози.