Турнир по кикбокс за празника на Варна

  • 02 март 2020, 08:02
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 27 %d0%ba%d0%b8%d0%ba%d0%b1%d0%be%d0%ba%d1%81

Турнир по кикбокс ще се проведе на входа на Морската градина във Варна навръх празника на града 15 август. Община Варна ще подкрепи организирането и провеждането на турнира с осигурени награди за всички медалисти и всички отбори участници. Това е договорено на работна среща между кмета Иван Портних и председателя на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов след петото издание на бойната гала вечер SENSHI, на което градът бе домакин.

Общината ще предприеме и необходимите действия да подкрепи, подпомогне и съдейства за ежегодното провеждане на кръг от Държавния спортен календар по кикбокс и муай тай на конфедерацията във Варна.

„Това значително ще подпомогне дейността на конфедерацията ни. Изключително съм доволен, че спортът ни става все по-популярен и че в моя роден град ще се състои такъв турнир, който ще постави едно ново начало. По този начин ние ще се доближим повече до хората и, надявам се, ще привлечем повече млади да спортуват. Варна е меката на бойните спортове и смятам, че с общи усилия съвсем скоро градът ще бъде домакин и на международни турнири по кикбокс“,заяви председателя на родната федерация Галин Димов.

Снимка: Българска конфедерация по кикбокс и муай тай