Търновци отново получават безплатно цветя и храсти за градинки

  • 11 февруари 2019, 17:47
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium %d1%82%d1%8a%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be

За седма поредна година жителите на Велико Търново отново ще получат безплатно дръвчета, цветя и храсти за създаване на градинки край сградите, в които живеят. Общината продължава проекта „Моята градинка“, а единственото, което е необходимо, е великотърновци да депозират заявления за участие до деловодството на общината. В тях те трябва посочат избрания за облагородяване терен и предпочитаните видове растения. Посадъчният материал ще им бъде осигурен безвъзмездно.

Експерти от Община Велико Търново ще огледат пространствата край сградите, за да преценят дали поисканите от великотърновци растителни видове са подходящи за засаждане на избраните места. Ако становището е отрицателно, дръвчетата, храстите и цветята ще бъдат заменени с други.

Молбите за залесяване ще се приемат от 1 до 31 март. Участие могат да вземат всички собственици на имоти в старопрестолния град, включително и представители на етажната собственост.

Проектът „Моята градинка” стартира през 2013 г. През миналата година бяха одобрени 22 заявления за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 20 дръвчета и 940 броя храстовидна растителност.

Допълнителна информация великотърновци могат да получат от общинския отдел „Околна среда” на телефон 062/619-502.