Търсят берачи на ягоди по Skype

  • 06 декември 2018, 13:57
  • Default profile Автор Петя Валентинова
%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d1%81

С интервю по скайп ще се подберат 800 кандидати за бране на ягоди в Испания. Конкурсът ще бъде през януари, защото през февруари работниците трябва да заминат за Пиринейския полуостров. Работодателят е испански кооператив на производители от провинция Уелва. Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 41,20 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 39,71 € на ден. Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като той заплаща билета за автобус предварително или стойността на билета се удържа от първата му заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Работното време е определено на 39 часа седмично, разпределени неравномерно и гъвкаво през седмицата според необходимостта на предприятието. Часовете над 39, положени в работни или почивни дни, се считат за извънреден труд и се заплащат с 50% над редовното заплащане. В периода между 15 февруари и 1 юни при необходимост работодателят има право да изведе работниците си на полето и в неделя, ако се събират бързо развалящи се плодове като ягоди, малини, боровинки и къпини. В този случай работниците трябва да почиват в друг ден от седмицата, ако са направили необходимите 39 часа, обясниха от Бюрото по труда във Враца.

Кандидатите трябва да имат опит в селскостопанска работа или желание да работят на полето, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Работодателят ще проведе скайп интервютата за подбор ще в първата половина на м. януари 2019 г. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2019 г. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!