Търсят инвеститори за Марково тепе в Пловдив

  • 11 април 2014, 08:18
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 530368f90b685

Проект за привличане на инвеститори за Марково тепе в Пловдив ще бъде представен по време на разговори между председателят на Израелско-Българския институт д-р Невен Енчев, посланика на Израел Н. Пр. Шаул Камиса Раз и Търговската камара.


Целта е да се намерят средства за завършване на сградата на мола и благоустрояване на района. Това стана ясно по време на среща на д-р Енчев с предприемачи, включително и с местен бизнесмен, придобил въпросния общински терен – Стоян Сариев.


Инвестициите ще бъдат привличани от Израел, тъй като по думите на председателя това е държава, чиято икономика се развива изключително динамично и на базата на нови технологии. Страната е на второ място след САЩ по брой новооткрити компании.


Молът на Марково тепе е изграден по всички стандарти на големите търговски центрове, заяви Сариев. Според него световната практика предвижда един мол на 40 хил. души население. По думите му в сградата има изградени 680 паркоместа, разположени на 4 етажа под земята, което би улеснило паркирането в идеалния градски център. Той изрази увереност, че търговският център трябва да бъде завършен.