Търсят се стопани за 36 плажа

  • 14 май 2016, 12:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 4c6c 2495

Към момента общо 36 плажни ивици са обявени за отдаване под наем, като 24 от тях са в област Бургас. Информацията съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. До 31 март неохраняемите плажове по нашето Черноморие са били 90 на брой, предаде кореспондент на Kmeta.bg


„Всеки ден отваряме търгове и някои от плажовете вече имат стопани. За други обявихме процедурата отново, но с 30% намаляване на цената”, обясни министър Ангелкова. Сред ивиците с по-ниска цена в област Бургас са „Китен-Юг”, Къмпинг „Китен” и „Поморие-Юг”.


Николина Ангелкова допълни, че за плажовете, които са останали без стопани, ще се погрижат областните управители. „Те вече се предприели стъпки, свързани с почистване и осигуряването на водното спасяване и медицинско обслужване. Направено е всичко необходимо, за да бъдат плажовете поддържани. Одобрени са също схемите за водно спасяване на всички плажове, които към момента имат концесии. Ние като министерство и държавна институция се стремим да съдействаме максимално, така че да няма проблеми. Както знаете, очакваме силен летен сезон и не можем да допуснем някакви отклонения”, каза още минитсърът на туризма.


По думите на Ангелкова за 9 месеца онлайн регистърът на туристическите атракции има 2,8 млн. посещения. Само преди великденските и гергьовденските празници сайтът е бил разгледан от 300 000 души.