Убиецът на Мирослава от Перник получи 25 години затвор

  • 12 юни 2013, 14:54
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a1a1bca8b66

Убиецът на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, Марио Любенов получи присъда от 25 години лишаване от свобода. В решението на Окръжния съд в Перник се посочва, че мъжът, по-известен като Заека, трябва да плати и кръвнина на почерненото семейство в размер на 300 000 лева. Делото за убийството на младото момиче се гледа по бързата процедура след като Заека призна вината си.


Във вторник Любенов потвърди фактите в обвинителния акт. Самопризнанията му осигуриха по-лека присъда и за убийството на Мирослава той получи 20 години затвор. Към присъдата се прибавят пет години от друга влязла в сила присъда срещу него.


Мирослава от Перник беше отвлечена на 7 ноември 2011 година. Тя беше в неизвестност близо два месеца, а на 12 януари 2012 година тялото й бе намерено. Трупът бе открит, след като заподозряният Стойчо Стоев-Чочо отведе служителите на реда до мястото. Той посочи Марио Любенов-Заека за убиец на Мирослава.


След като трупът бе открит, другият заподозрян Чочо се самоуби в апартамента си в присъствието на служители на полицията и ГДБОП. Обвинението твърди, че Чочо и Заека са планирали отвличането на момичето в продължение на пет месеца. Двамата искали откуп от Борислав Чолев - годеник на сестрата на Мирослава. Часове, след като я отвличат, Стойчо Стоев-Чочо и Марио Любенов-Заека убиват 17-годишното момиче.