Убиецът от Галиче в съда: Разкайвам се

  • 15 януари 2020, 13:24
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium galiche

Обвиненият в убийството на 18-годишната Андреа Руменова от белослатинското село Галиче – Аксел Олеков остава зад решетките. Това реши днес съдебен състав съм врачанския окръжен съд с председател Иван Маринов. Магистратите постановиха за непълнолетния килър постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Обвиненият в изключително зверското убийство влезе в съдебна зала с белезници на ръцете и краката. Неговата защита е поета от служебния адвокат Мария Георгиева.

„Съжалявам за това, което съм извършил. Разкайвам се”. Това бяха единствените, изречени думи от килъра на 18-годишната девойка. Подсъдимият подкрепи искането на защитата си и внесеното искане от прокурор Красимир Невенов да бъде поставен за постоянно в ареста.

По време на съдебното заседание магистрат Иван Маринов обаче, че съжалението на обвиненият в жестокото убийство Аксел е фиктивно и формално, тъй като с проявите си е показал, че човешкият живот не представлява каквато и да е ценност.

Решението може да се обжалва в 3-дневен срок в софийския апелативен съд. Най-вероятно е обаче да няма протест от нито една от страните.

 

Снимка: www.vratzadnes.com