Учат общинари в Чипрене как да работят по европроекти

  • 02 декември 2013, 14:24
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5e73ab9d73

Областният информационен център във Видин, посети най-отдалечената община в областта - Чупрене, за да научи местната общност как да вземе пари от Европа. Пред общински служители, съветници и местни жители експертът Цветомир Ценков обясни с какви проекти могат да бъдат осигурени средства за повишаване на квалификацията. По новата процедура на програмата "Административен капацитет" за тази цел са предвидени 4 млн. лв. За повишаване на капацитета на общинарите проектите се финансират с 20 000 до 200 000 лв.


Общината в Чупрене изпълнява проект за квалификацията на служителите, но може с нов да надгради знанията и уменията им, обясни г-н Ценков.


В Чупрене беше представен и новият инструмент за финансиране - интегрирани териториални инвестиции. С него се осигуряват т. нар. кръстосани инвестиции в ключови територии.


В общината се изпълняват проекти на обща стойност 12 млн.лв. Основното финансиране общината си осигурява чрез програмата за развитие на селските райони, стана ясно още на информационната среща.