Ученическата практика в Болоня изрядна

  • 08 август 2018, 15:20
  • Default profile Автор Станка Христова
Bologna 1655028 960 720

Няма пропуски в организацията на ученическата практика в Италия, на която са  възпитаниците на професионалната гимназия „Владимир Комаров” от Силистра. Проверка на РУО в  крайдунавския град е показала, че документациата и преписките, свързани с пътуването, настаняването и престоя на гимназистите в Болоня отговаря на всички изисквания на МОН, свързани с програмите за международен обмен и младежка мобилност. Това съобщи временно изпълняващият длъжността началник на РУО на МОН в Силистра Марин Ботев.

Групата ученици от България ще остане в Болоня в рамките на предвидения в програмата срок, който изтича в края на август, независимо че 7 наши младежи пострадаха леко от взрива в понеделник в италианския град. Три от засегнатите момчета са още в болница, като най-сериозно наранетото момче ще остане хоспитализирано под лекарски надзор още няколко седмици.

Директорът на гимназията Татяна  Киджакова ще остане с групата в Италия до 22 август, въпреки, че по програма трябваше да се прибере у нас през тази седмица. Нейният престой там е удължен, за да сечувства  българските практиканти там по-сигурни, а родителите им у нас по-спокойни, обясниха от РУО на МОН в Силистра.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!