Ученици боядисваха яйца пред Двореца на културата

  • 25 април 2019, 15:21
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium %d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b88

И тази година традицията събра ученици от пернишките училища да боядисват яйца на Велики четвъртък пред Двореца на културата.

Всеки ученически тим трябваше да прояви въображение и да изрисува своите яйца. Докато учениците работеха със своето въображение млади актьори от детско-юношеския театър „Мускетарите”, преоблечени като чудати герои от различни приказки, организираха забавни игри за най-малките. Талантливите деца бяха поздравени от кмета на Перник Вяра Церовска и социалния министър Бисер Петков, който беше на работна визита в града. Те пожелаха на всички участници светли Великденски празници и много настроение.

В края на конкурса бяха обявени и победителите, а призовете бяха връчени от кмета Вяра Церовска, която през цялото време се наслаждаваше на уникалните творения на малките перничани. На празника присъстваха и зам.-кметът Севделина Ковачева, и секретарят Радослава Манова. 

Според журито чиито председател беше Венцислава Крумова – директор на Регионалния исторически музей, първото място беше присъдено за VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ , второто място зае училището в Батановци, а трети стана отборът на ПМГ „ Христо Смирненски“.