Ученици излъчиха посланици на свободния дух в своето училище

  • 01 ноември 2016, 11:01
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium dsc 0852

dsc_0845

На тържествена церемония в Доходно здание бяха връчени наградите от третото издание на конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“. Инициативата е на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха музикалните таланти Жулиета Иванова и Мира Пуйкова.

Чрез конкурса, в навечерието на един от най-българските празници – Деня на народните будители, екипът на Фондацията и на ВН – социален проект на Еконт фокусираха вниманието върху учителите в община Русе, с убеждението, че именно те трябва да са будителите в съвременното общество. За трета година беше предоставена възможност на учениците да излъчат своя фаворит сред преподавателите, достоен за званието „Посланик на свободния дух“. Тази година те трябваше да изпратят своите номинации чрез кратко видео, заснето с камера или мобилен телефон.
Церемонията беше открита от зам.-кмета по европейско развитие и председател на Фондация „Русе – град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански. Той приветства присъстващите преподаватели, ученици и подчерта значението на учителската професия.
В тазгодишното издание на конкурса бяха номинирани 18 русенски учители от 10 училища.

dsc_0778

Носители на приза „Посланик на свободния дух в моето училище“ за 2016 година са Ева Пашева – треньор по кану-каяк в Специализирано спортно училище „Майор Атанас Узунов“, Виолина Братованова – начален учител в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, Ценка Йорданова – преподавател по учебна практика в ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“, Ралица Рачева – преподавател по Икономически дисциплини в ПГИУ „Елиас Канети“, Цветелина Цветанова – преподавател по Български език и литература в СУПНЕ „Фридрих Шилер“. Те получиха статуетка и таблет.
Носителите на приза бяха класирани на базата на подадената за тях информация и мотивите, посочени от учениците.

dsc_0811
Всички учители, определени от своите ученици за „посланици на свободния дух“, получиха грамота за участие в конкурса и ваучер за книги, като признание за всеотдайния им труд.

Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.