Ученици на събор за Ботев в Калофер

  • 13 юни 2018, 11:52
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9a%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%be5

Младежи се събраха в Калофер за Национален ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев. Те са от 15 средни училища, носещи името на великия поет-революционер.

Срещата бе открита от директора на калоферското средно училище „Христо Ботев“ - Таня Маринова и гайдарски състав от възпитаници на училището. В залата на читалище „Христо Ботев“ представители на всички училища представиха мултимедийни презентации на тема „Моето училище – горд наследник на Христо Ботев“. На последния слайд от презентацията учениците бяха написали своето послание, свързано с личността на Христо Ботев и паметта за него у младите хора. С тези послания децата поставиха началото на създаването на Юбилейна книга. Тържествено шествие със знамената на всички училища се отправи към паметника на Христо Ботев, където бяха поднесени гирлянд на славата и цветя в знак на признателност. Националният събор продължи с концерт, в който взеха участие Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“ град Кърджали и певицата Деси Добрева.

Поздравителен адрес до всички организатори и участници в Националния събор бе изпратен от министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев. В него бе написано: „…Благодаря Ви за провеждането на ученическия събор, с който давате възможност учениците да помнят и почитат тези, които са се посветили на великата кауза на свободата! Христо Ботев е не просто част от най-славния български път, Христо Ботев е част от вечността.“

На събитието присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, депутатът Веска Ненчева, председателят на ОбС Карлово Теодор Шойлеков, заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, кметът на град Калофер Румен Стоянов, много жители и гости на града.

 

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!