Ученици организираха благотворителен концерт за учителка

  • 05 март 2019, 23:19
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium %d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0

 Седмокласници от ОУ „Васил Левски“ в Ловеч организираха сами голям благотворителен концерт „Надежда за добро“ в читалище „Наука“ на 5 март. Инициативата бе в подкрепа на Латинка Банева, музикален педагог в Детската музикална школа към читалището. Тя се нуждае от средства за скъпа операция.

В концерта участваха вокални групи и индивидуални изпълнители от училището, както и много гости, сред които Детско-юношеския църковен хор „Архангелски глас“ към Ловчанска митрополия с ръководител Юлия Тодорова,  Детския танцов състав „Елит“, възпитаничките по акордеон на  Латинка Банева Иванеса Илиева и Михаела Хиткова.

С много аплодисменти бяха посрещнати артистичните музикални изпълнения на шестокласничката Симона Вълчева, петокласничката Преслава Тодорова и седмокласникът Иво-Константин Начев. Впечатляващо бе и изпълнението на Вокална група „Звънче“ при Основно училище „Васил Левски“ с ръководител Първолета Съботинова.

С много емоция и енергия се отличиха и водещите на събитието - Стела Карамишева, Иво-Константин Начев и Катерина Събевска, които са и сред основните организатори.

Това е поредна инициатива, която учениците от 7 "а" клас реализират в подкрепа на благотворителната кауза.