Ученици от Банско показаха умения по спортно катерене

  • 15 ноември 2013, 15:55
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5d5dc02321

В професионална гимназия по селско стопанство и туризъм "Алеко Константинов" в Банско се проведе традиционното състезание по спортно катерене на стена. В надпреварата участваха учениците от 9 до 12 клас с професия "Планински водач". Проявата се организира ежегодно от учителите Георги Балев и Тодор Атанасов.


С много емоции и активна подкрепа от публиката, бъдещите планински водачи демонстрираха ловкост, сила, смелост, спортен хъс и борбен дух. Първият кръг определи победителите от съответния клас, а във втория кръг те демонстрираха своите умения. Първи в крайното класиране е Божидар Джамбазки от 12 клас, втори остана Борис Събев от 11 клас, а третото място зае деветокласникът Яне Гърбев.


Победителите получиха грамоти и награди от училищния директор Даниела Касапинова. Със състезанието по катерене се слага край на летния туристически сезон и се прави подготовка за зимния ски сезон. През зимата част от планинските водачи са включени в проекта Ученически практики към Клуб по ски - Банско. Възможностите, които предлага градът за практика по изучаваните професии в гимназията, са гаранция, че училището подготвя необходимите кадри и за летен, и за зимен туризъм.