Ученици от Кърджали спечелиха престижно регионално състезание

  • 16 ноември 2014, 15:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5468bb0d36a04

Славейковци от Кърджали  спечелиха регионалното състезание "Евроскола". В него представиха 11 отбора от три области - Хасково, Смолян и Кърджали. Още през  януари 2015 г. те първи ще пътуват до Европейския парламент в Страсбург.


Учениците от „Р. Р. Славейков” показаха  отлична подготовка по предварително зададените теми и впечатлиха журито с познанията си за европейските институции. Техни подгласници  станаха  два  отбора  също от област Кърджали.


Знанията на младите хора  оценяваха евродепутатите Владимир Уручев, Илхан Кючук и ръководителят на Информационното бюро на ЕП в България Теодор Стойчев.


По време на състезанието всички гимназисти  демонстрираха умение за извеждане на теза и доказателство, креативно мислене, презентационни и комуникационни умения, работа в екип. Те говориха за правата на гражданите в ЕС, младежката безработица, възможностите за посещения, стажове и работа в европейските институции. Показаха и добро владеене на един от трите работни европейски езици — английски, френски или немски.