Ученици от Шумен предадоха в полицията изгубен портфейл

  • 12 юни 2019, 16:30
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium img 20190612 135523

Трима ученици от СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен намериха дамски портфейл и го предадоха в полицията, съобщиха от училището. Полицаите бързо намерили собственика, който си получи изгубената вещ.

Случката станала към 14 ч. днес. Седмокласниците Михаил Еленков, Никола Дочев и Боян Живков вървели към училище, когато 13-годишният Михаил почти настъпил дамския портфейл, който бил на земята в района на търговски комплекс „Сити център“, в близост до спирка на градския транспорт.

Учениците установили, че в портфейла има около 100 лева, лични документи и дебитни карти, собственост на местен жител. Заедно момчетата взели решение да потърсят собственика и нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си, уточниха от училището.

Минути след намирането на портфейла децата срещнали един от учителите си – г-н Николай Карев, на когото разказали какво се е случило. С негова помощ се свързали с органите на МВР. Малко след това на място пристигнал полицейски служител и самият собственик на портфейла. Жената разказала, че дори не е разбрал как и къде е загубила портфейла, благодарила на седмокласниците за доблестната им постъпка и ги почерпила.

Снимката е на СУ "Йоан Екзалх Български"