Ученици помагат на неонатологията в Бургас

  • 01 юли 2019, 16:02
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium targ2

Ученици от Търговска гимназия в Бургас организираха благотворителна инициатива в помощ на неонатологията към УМБАЛ-Бургас и успяха да съберат 1100 лв. 

Със средствата ще бъде закупена специализирана апаратура – аспиратор, който се използва за почистване на дихателните пътища на недоносените бебета, докато са в кувьоз.

Това не е първата благотворителна кампания, организирана от възпитаниците на Търговската.

Тази година учениците са решили да подкрепят болницата, като дарят събраните средства за Отделението по неонатология. За базара са изработени сувенири с логото на гимназията, като цялата концепция, дизайнът, изработката, популяризацията на каузата и продажбата са извършени от учениците, обясни председателят на Ученическия съвет на гимназията Роман Антоненко. Заедно със съученичката си Маргарита Узунова, която е автор на графичната концепция, те предадоха събраните средства на началника на Отделението д-р Стилияна Томова. 

Дейностите на Ученическия съвет подкрепиха директорът на гимназията Павел Чепов и педагогическият съветник Антоанета Димчева, които организираха посещение в УМБАЛ-Бургас и запознаха учениците с работата на отделението.