Ученици правят най-дългата рисунка на асфалт

  • 17 октомври 2020, 15:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium ou ni 5

Рекорд по изработването на най-дългата рисунка на асфалт ще поставят учениците от началния курс в Основно училище "Никола Икономов" в Разград. Това е една от инициативите на учебното заведение, с което то ще отбележи 60-годишния си юбилей през настоящата учебна година.

Цялата учебна 2020-2021 година ще мине под знака на юбилея. Сред проявите, които ще бъдат организирани по повод празника са още подготвяне и поставяне на билборд на фасадата на сградата, изготвяне на презентации и кътове на възрожденците.

Учениците ще експонират свои рисунки в коридорите на общинската и областната администрация, библиотеката и образователния инспекторат.

Планирани са и множество състезания, както и участие в едноименното математическо състезание "Никола Икономов". Децата ще представят пред съученици и гости спектакъла "Будителски светлик", ще демонстрират енциклопедични знания в надпреварата "Разград - минало, настояще и бъдеще", ще покажат широка обща култура и съобразителност в образователната игра "Кахут".

Пред по-големите възпитаници на учебното заведение стои и предизвикателството "Най-добър млад учен", поредица литературни, рисувателни, краеведски и исторически конкурси, участия в географски проекти, подготовка на юбилейни книжки и дипляни.

За младите любители на спорта и природата предстои вълнуващо приключение в местността Пчелина, състезание по ориентиране и тенис на маса, а за малчуганите, които обичат да изработват сувенири и пластики, е предвидена творческа работилница.

Основно училище "Никола Икономов" в Разград е създадено през 1960 година и започва дейността си с 951 ученици и 27 учители. 60 години по-късно в него се обучават близо 660 деца от над 60 преподаватели.

 

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.