Ученици раздадоха карамфили на пътя в акция на КАТ

  • 11 ноември 2014, 15:44
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54622dbb00310

Гимназисти от Хасково станаха част от акцията на пътната полиция по метода на широкообхватния контрол и привлякоха вниманието на водачите към Световния ден за възпоминание на жертвите на ПТП-та-16 ноември.


Облечени в народни носии учениците от Финансово-стопанската гимназия раздадоха на шофьорите, които минаха край сградата на училището им карамфили.


Така те им напомниха, че трябва да внимават, когато натискат газта и за много жертви на ПТП-та. Край пътя бяха поставени и табла със снимки от катастрофи и послания: "Шофирай отговорно", "Вземи цвете - бъди отговорен", "Да запазим децата на пътя".


Инициативата е с цел превенция на пътния травматизъм по случай Световния ден за възпоменание на жертвите при катастрофи - 16 ноември. Според статистиката за 9-те месеца на 2014-та година в Хасковска област са станали 213 тежки пътни инцидента. Черната хроника показва още, че загиналите са 273.


Ниска култура при управление на МПС-та, агресивно поведение от страна на водачите, са най-отявлените показатели ца грубите нарушения, довели и до фаталните последствия на пътя, коментираха полицаите.