Ученици върнаха изгубени лични документи

  • 02 април 2018, 16:46
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0 %d0%a2%d1%83%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b0

Ученици от община Тунджа върнаха изгубени лични документи. Те бяха поздравени за доблестната постъпка от кмета на общината Георги Георгиев. Градоначалникът приветства момчетата - Димитър Христов и Асен Борисов – ученици от „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново.

На 30 март Митко и Асен намерили изгубени лични документи и ги върнали на притежателя. Димитър е ученик във втори клас, а Асен е от VII „б“ клас в основното училище. Двете момчета са родом от село Завой.

В петъчния ден, на път за училище, в автобуса двамата попаднали на изгубени лични документи. Момчетата ги предали на дежурния учител – г-жа Шарлопова и на директора – Стоянка Белчева, съобщиха от общината.

Документите са предадени на представители на Районно управление Полиция – Тунджа, които са изказали благодарност към двамата ученика за благородната постъпка. Близки на лицето, изгубило документите, също изразили изключителна благодарност към Димитър и Асен.

Директорът на училището – Стоянка Белчева е дала като добър пример пред всички постъпката на своите ученици. Ръководството на училището има намерение за своя празник – 11 май, да награди Димитър и Асен за тяхното благородство.

Кметът на общината Георги Георгиев коментира, че ръководството има намерение двете момчета да бъдат наградени на Празника на община „Тунджа“ за тяхната проявена доблест.

 

 

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!