Ученици върнаха изгубени лични документи

  • 02 април 2018, 16:46
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0 %d0%a2%d1%83%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b0

Ученици от община Тунджа върнаха изгубени лични документи. Те бяха поздравени за доблестната постъпка от кмета на общината Георги Георгиев. Градоначалникът приветства момчетата - Димитър Христов и Асен Борисов – ученици от „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново.

На 30 март Митко и Асен намерили изгубени лични документи и ги върнали на притежателя. Димитър е ученик във втори клас, а Асен е от VII „б“ клас в основното училище. Двете момчета са родом от село Завой.

В петъчния ден, на път за училище, в автобуса двамата попаднали на изгубени лични документи. Момчетата ги предали на дежурния учител – г-жа Шарлопова и на директора – Стоянка Белчева, съобщиха от общината.

Документите са предадени на представители на Районно управление Полиция – Тунджа, които са изказали благодарност към двамата ученика за благородната постъпка. Близки на лицето, изгубило документите, също изразили изключителна благодарност към Димитър и Асен.

Директорът на училището – Стоянка Белчева е дала като добър пример пред всички постъпката на своите ученици. Ръководството на училището има намерение за своя празник – 11 май, да награди Димитър и Асен за тяхното благородство.

Кметът на общината Георги Георгиев коментира, че ръководството има намерение двете момчета да бъдат наградени на Празника на община „Тунджа“ за тяхната проявена доблест.