Училищата в Ловешкo са в готовност за новата учебна година

  • 12 септември 2019, 10:00
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium d dimov

Всички училища в Ловешка община са в готовност за откриване на новата учебна година и за провеждане на нормални занятия. Неотдавна приключиха основните ремонти и обновявания на общо десет училища и детски градини в Ловеч, включително със спортните и детските площадки.

В близкото бъдеще предстои изграждане на ново учебно крило в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“, за да могат възпитаниците на Езиковата гимназия да учат на една смяна. 

В момента само в двора на ОУ «Проф. Димитър Димов» - Ловеч, продължават ремонтните дейности. Там се  довършва изграждането на нова спортна зала и същевременно основно се рехабилитират дворното пространство и спортните площадки.

Изпълнителят е обещал за 16 септември пространството пред входа на училището на бъде завършено и обезопасено.

Според ръководството на Община Ловеч тези дейностите няма да нарушат учебния процес. 

Същевременно всички пешеходни пътеки в районите на училищата и детските градини ще бъдат обновени и обозначени с нова сигнална боя. От полицията започват проверки относно осигуряване на безопасността на децата.

От Регионалното управление на образованието информираха, че освен в ловешкото училище „Д. Димов“  още 3 училища в Ловешка област ще започнат новата учебна година с неприключили ремонти. Ремонти ще се извършват в СУ "Георги Бенковски" - Тетевен, където продължава работата по физкултурния салон,  в СУ "Алеко Константинов" - Луковит, където се изгражда външен асансьор за деца с увреждания. Частичен ремонт на столовата и конферентната зала се извършва в училището в луковитското село Румянцево. Това обаче няма да наруши учебния процес, заяви началникът  на РУО Еленко Начев. 

Учебната година ще бъде открита във всички 54 училища в областта, както и в новооткритото Частно начално училище "Св. Седмочисленици" в Ловеч, което е под егидата на Ловчанска митрополия.

Снимката е илюстративна