Училище дари над 300 пакета с храна на възрастни хора

  • 22 декември 2020, 10:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 1475

Ученици, учители и родители от старозагорското СУ „Васил Левски“ организираха коледна инициатива в подкрепа на възрастни хора под надслов „Да стоплим самотен човек“.

„Идеята ни беше да зарадваме възрастните наши съграждани за предстоящите светли празници. Така в рамките само на три дни, за по един час на ден, успяхме да съберем множество дълготрайни пакетирани продукти, които да дарим на възрастните хора, ползващи услугите на домашния социален патронаж в Стара Загора, и те да им бъдат от полза“, разказа Петя Грозева, председател на училищното настоятелство на СУ „Васил Левски“. Тя допълни, че учениците от 1 до 4 клас са изработили картички с коледни послания, които да създадат топлина и уют в домовете на нашите баби и дядовци.

„В благородно начинание се включиха и много старозагорци и представители на местния бизнес“, уточни директорът на училището Лина Борисова. Тя обясни, че със събраните дарения са направени над 300 пакета, съдържащи хранителни продукти като плодове, ориз, брашно, олио и сладки, които ще бъдат доставени на ползвателите на Домашния социален патронаж в Стара Загора. „Ние учителите, учениците и родителите се обединяваме в подкрепа на възрастните старозагорци, които имат нужда от помощ“.

Дарението беше прието от директора на социалната услуга - Гергана Тодорова, която изказа своите благодарности към децата, които са подели инициативата да помогнат на възрастните хора. Тодорова изрази своето възхищение, че децата се възпитават в духа на най- благородните ценности и добродетели - помощта към ближния. Каузата в подкрепа на възрастните хора се организира за трета поредна година.

Снимки: Община Стара Загора


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!