Училище от Търговище проведе велосъстезание и викторина по безопасност на движението

  • 27 юни 2016, 07:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 fa05 3a0a

Във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” – Търговище се проведе велосъстезание и викторина под мотото „Да пазим децата на пътя”. Актуалната тема е свързана с безопасността на движението по пътищата, а във Второ СОУ имат по-специално отношение към това, тъй като точно там бе открито първото детското полицейско управление в Търговище.


Учениците решаваха листовки с въпроси по безопасността на движението по пътищата и подреждаха пътни знаци под формата на пъзел. Възпитаниците на Второ СОУ участваха и в симулация за оказване на долекарска помощ при пътно – транспортно произшествие. В състезанието по приложно колоездене пък децата показаха своите умения като майстори колоездачи.


Старши инспектор Пламен Петков от сектор „Пътна полиция” в ОД МВР – Търговище бе съдия на велонадпреварата, а по време на състезанието възпитаниците на Второ СОУ демонстрираха умения за действие в условия на пътното движение и култура за безопасно движение на пътя.


Председател на училищната комисия по БДП е Пламен Иванов, помощник – директор на училището, който похвали учениците за техните умения и наученото в часовете по безопасност на движението.