Училище подава ръка на деца-бежанци

  • 11 октомври 2018, 15:01
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Kozloduy  1

Дарителска кампания за събиране на ученически принадлежности за деца бежанци в България стартира козлодуйското училище „Христо Ботев”. Акцията ще се реализира с подкрепата на общиската администрация в града. 

Училището работи по Европейска програма „Еразъм++” и ще бъде домакин на между партньорска среща от 6 до 11 ноември. Партньорите от България, Дания, Италия, Полша и Турция работят съвместно по проект „Кой иска да бъде бежанец?” и ще се радват да срещнат подкрепа за доброволческата кампания в полза на деца бежанци в България. Даренията ще бъдат безвъзмездно предоставени на НПО „Каритас”, официално препоръчана от Агенцията за бежанци в България. Дарените ученически пособия ще бъдат предадени на „Каритас“ от участниците в проекта на среща в столицата на 06 ноември.

Хуманният жест на всеки дарител ще се изрази в закупуването на ученически принадлежности: учебни помагала за начален етап по български и математика, тетрадки, несесери, блокчета за рисуване, флумастери, бои за рисуване, тефтери, химикали, линийки, гумички и други. 

Крайният срок за предаване на даренията е 31 октомври. Пунктовете за събиране са в СУ „Христо Ботев” при педагогически съветник Деница Каменова и в информационния център на Община Козлодуй. 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!