Учител от Асеновград върна физзарядката преди първия час

  • 11 ноември 2019, 10:02
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%90%d1%81%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b41

Учител от Асеновград върна физзарядката преди първия учебен час. Преподавателката по физическо възпитание Христина Филипова в ОУ “Христо Ботев” решава да върне утринната гимнастика преди часове за учениците.

Тя винаги учи своите ученици, че най-важно от всичко е движението, защото то носи  здравето. Всяка свободна минута Христина Филипова или танцува, или поема по пътеките из планината.

Така тя решила, че е време да накара подрастващите да се движат повече, защото не е тайна, че в последно време се наблюдава масово застояване у дома и пред телефони, компютри и таблети. Това пък води до затлъстяване на децата.

Още на 22 март учителката подканила своите ученици да пристигнат 30 минути преди часовете, за да се включат в сутрешната гимнастика. Първоначално много малко от възпитаниците на училището приели идеята, но постепенно се включали все повече деца, които се забавлявали истински със своите съученици, пише mozache.com.  

И така от този ден нататък, всяка сутрин, точно в 7:45 ч. дворът на ОУ “Христо Ботев” в Асеновград е огласян от музика и детски смях.

Директорът, учители и управата на училището подкрепят с две ръце инициативата и се обединяват над каузата да научат децата на постоянство и воля и да ги убедят в ползата от движението.