Учители и деца от девет държави гостуват на Враца

  • 16 декември 2014, 18:23
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5490764077deb

Преподаватели и ученици от девет държави прие кметът на Враца Николай Иванов. Гостите от Полша, Гърция, Кипър,  Испания, Италия, Франция,Турция и Румъния са партньори по проект на ОУ „Васил Левски” във Враца.


По заданието „Виж света през детските очи” партньорите работят вече две години. Уникалното в него е, че във всяка страна, където се провеждат срещите, се работи по една глобална тема. За Враца и България темата е семейство и бит.


Учениците, които гостуват в града под Вола са настанени във врачански семейства. Всички деца благодариха за голямото гостоприемство и разказаха, че са очаровани от града и природата. Огромно впечатление им е направил и българският фолклор. Пред гостите кметът Николай Иванов направи кратко представяне на града.


„Основната полза от съвместната работа по проекти е комуникацията и това да се опознаваме, което е най-важно в съвременния динамичен свят. Разбрах, че сте видели пещерата „Леденика” и съкровищата в Регионалния исторически музей. Надявам се да ви е харесал нашият град и да станете наши приятели. Пожелавам ви едни хубави и щастливи коледни и новогодишни празници!” – с тези думи Иванов се обърна към гостите.