Учителка в Харманли е с COVID-19, един клас е под карантина

  • 26 септември 2020, 09:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium coronavirus 4914028 640

48-годишна учителка е дала положителна проба за коронавирусна инфекция в Харманли. Тя преподава в Основно училище „Иван Вазов“. Жената е поставена на амбулаторно лечение. Под карантина са поставени и тринадесетте деца от класа, на които учителката е преподавала. Това е втората паралелка, която минава на обучение в електронна среда. Само 3 дни след началото на новата учебна година учениците от паралелка в шести клас на Основно училище „Любен Каравелов” в Хасково минаха на дистанционно обучение. Причината бе положителна проба на техен съученик.

За последното денонощие в облас Хасково са регистрирани осем нови положителни случая на коронавирусна инфекция и един е излекуван, съобщават от Областния кризисен щаб.

Позитивни са две жени, на 54 г. и 74 г., и мъж на 54 г. от община Харманли, мъж на 53 г. от община Хасково, мъж на 55 г. от община Свиленград, поставени на домашно лечение, както и мъж на 41 г. от община Хасково, хоспитализиран в болница. Седмият случай е на жена на 47 г., медицинска сестра в МБАЛ-Хасково, която е в стабилно здравословно състояние и е на домашно лечение.