Учителските синдикати наградиха Областния управител на Търново

  • 23 юни 2015, 14:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 577e4b33 6f41 a946

С пoчeтeн плaкeт и гpaмoтa oт oблacтния cъвeт нa Синдикaтa нa бългapcкитe yчитeли бяха yдocтoeни Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев и зам-областният управител доц. Любомира Попова. Tе пoлyчиха блaгoдapcтвeнитe oтличия по повод 25-гoдишнинaтa oт cъздaвaнeтo нa cиндикaтa и зa oтличнaта cъвмecтнa paбoтa с oблacтния cъвeт нa СБУ.


Председателят на ОбКС на СБУ за Великотърновска област и член на ИК на СБУ Мария Георгиева сподели с областния управител част от проблемите, които учителското съсловие трябва да решава. "Педагозите са притеснени от подготовката на критериите, по които ще се прави акредитацията", каза тя.


Георгиева потърси съдействие от Областния управител и за евентуална промяна в транспортната схема на автобусите, обслужващи по-отдалечените населени места, във връзка с учители, които пътуват. Синдикатите поискаха съвет от Областния управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев и за решаването на проблем с недовършен строеж и неговата охрана в двора на ЦДГ "Здравец" във Велико Търново.


Проф. Пенчо Пенчев се ангажира с всеки един от проблемите и обеща в кратък срок да отговори на запитването.