Учредяват Туристически район „Рила-Пирин” в Банско

  • 05 декември 2017, 12:32
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%a2%d1%83%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8 %d0%91%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be

Организация за управление на Тирстически район „Рила-Банско” ще бъде учредена днес в 13 часа  в община Банско. Законът за туризма изисква туристическият район да се управлява от такава структура, която чрез взаимопомощ и сътрудничество в интерес на членовете си и в обществен интерес извършва дейности, свързани с оформяне на регионални туристически продукти, общ маркетинг и реклама на района.

Отправени са покани към всички 23 общини, включени в района Рила - Пирин, като официално ще бъде учредена организацията, избран комитет за нейното управление, както и председател.

В края на октомври общинският съвет в зимния курорт даде своето съгласие за създаване на Организация за управление на туристически район „Рила – Пирин”. Това е един от общо деветте такива района на територията на страната.

В състава му са общините Банско, Белица, Белово, Благоевград, Бобошево, Гоце Делчев, Гърмен, Долна Баня, Дупница, Костенец, Кочериново, Кресна, Петрич, Разлог, Рила, Самоков, Сандански, Сапарева баня, Симитли, Сатовча, Струмяни, Хаджидимово и Якоруда.