Ударни ремонти на републикански пътища във Врачанско

  • 03 септември 2020, 16:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 6397

Стартираха ремонтните дейности на пътя Селановци - Кнежа в област Враца. Инспекция на ремонта направиха областният управител Малина Николова, дирукторът на Областното пътно управление – Веселин Николов, и експерти по пътно строителство.

Възстановяването на пътната отсечка от републиканската третокласна мрежа е належащ, тъй като е много натоварено, защото свързва областите Враца и Плевен. Участъкът от трасето, който се ремонтира, е с дължина 7,35 км.

Усилено и в срок се работи на участъка, като са изпълнени дейности по разчистване на пътното платно от растителност, профилиране на банкети, изпълнение на дълбоки ремонти, както и полагане на битумизиран трошен камък. В момента се извършва полагане на новите асфалтови пластове. Предстои изпълнение на вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка и поставяне на нови ограничителни системи.

Фирмата-изпълнител е „Пътинженеринг“, а срокът за извършване на ремонта е 15 октомври 2020 г. В рамките на строителния сезон на територията на област Враца се рехабилитират второкласни и третокласни пътища на 63,64 км от републиканската пътна мрежа: Селановци – Кнежа; Бяла Слатина – Търнак – граница Плевен; Бяла Слатина – Търнава – Алтимир; Мездра – Роман; Ребърково – граница София.

Снимки: Областна администрация-Враца