Уеб платформи впечатлиха журито на хакатон в Банско

  • 20 октомври 2020, 20:32
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 1

Третото издание на хакатона по дигитално предприемачество в Банско - DIGIT 2020 Festival събра бъдещите предприемачи на България. Ментор на тазгодишното издание беше 20-годишният банскалия Георги Мутафчиев – студент, предприемач и бизнесмен. Участници от цялата страна се включиха в предизвикателството да изградят идеен бизнес проект за подобряване начина на живот на хората по време на карантина. Участниците разполагаха с по-малко от 48 часа за създаване на дигитален проект.

Победителите - екип 2Sketchart, разработи иновативна уеб платформа за младежи с умения в сферата на изкуствата. Класираният на второ място екип Co-Relate измисли приложение за по-пълноценен контакт на двойките в условия на карантина, а екип Entertain.me представи идея за уеб платформа, позволяваща на артисти да провеждат събития с платен достъп. Тази година DIGIT Festival 2020 Bansko връчи и Специална технологична награда на екипа, създал най-завършен проект за по-малко от 48 часа – шестокласници от екип Learning is Cool създаде прототип на технологично решение с добавена реалност.Хакатонът DIGIT Festival 2020 Bansko се проведе с подкрепата на Посолството на САЩ в България и Младежкия съвет на Посланика на САЩ в България (USYC), Община Банско Coworking Bansko, Козле ООД и KnnectMe Group LLC, които обединяват усилията си за работа по въпроси, свързани с младите хора за изпълнението и развитието на инициативи, дейности и младежки политики.

Секретарят на Общината Иван Докторов приветства участниците и организаторите на хакатона и заяви подкрепата на общинското ръководство за насърчаване иновативното мислене и поведение на младите хора за изграждане на социално ангажирана, толерантна и гражданско активна общност.

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.

Снимки: Община Банско