Ужас! Община Ракитово трябва да плати 400 000 лв. за неизвършен ремонт на банята

  • 13 март 2015, 12:17
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5502d1d72c491

Грандиозен скандал е на път да се разрази в община Ракитово. Към местната управа е подаден съдебен иск за 400 000 лв., за неизвършен ремонт на местната баня. Искът е 50% от два договора за ремонт, а контрактите са сключени на 2 септември 2011 г. от тогавашният кмет Емилия Еленкова.


Общината няма откъде да извади близо половин милион лева. А призовката за съдебния спорт е от Международен арбитражен съд. По този повод кметът Любомир Петков свиква пресконференция във вторник в читалище "Будилник", за да информира местната общественост по случая. На пресконференцията е поканена да присъства и Емилия Еленкова, за да отговори на всички въпроси около подписването на договорите за банята.


 "През целия си мандат градоначалникът се бори с оставеното тежко наследство от предшественика си Емилия Еленкова, коментират местните. И въпреки заварените бакии, той изпълни проекти и направи доста добри неща за общината", коментират местните хора.


"Това е частичен иск за 400 000 лв., което е 50% от сумата по договора. Банята не е ремонтирана. Договорът не е регистриран в общината и за него научаваме от подадения съдебен иск. Проверихме всички документи и установихме, че не е пускана и процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител. Как е сключен този договор? Няма никакви протоколи от извършени ремонтни дейности по банята", обясни пред kmeta.bg Любомир Петков.


Kmeta.bg откри екскмета на Ракитово Емилия Еленкова на телефона на хотела й на Цигов чарк. "Много време е минало от тогава. Спомням си, че договорът е подписан с фирма Ки Си консулт към края на мандата ми. За него има решение на Общинския съвет и са гласувани тези средства. Сегашното ръководство на общината умишлено нищо не са направили и не са поканили фирмата на разговори", заяви пред kmeta.bg Емилия Еленкова.


Тя обаче не си спомни за каква сума е договорът. Срещу бившият кмет на Ракитово имаше и разследване за купуването на книги за градската библиотека за около 200 000 лв. с европари.


В момента градската баня, която е с минерална вода не работи. Тя е в окаяно състояние от години. "А пускат да се къпем само в неделя", потвърждават роми от града.