Уйгури и узбеки били българи по майчина линия

  • 11 ноември 2012, 22:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a07a2fe3b0e

Българите са не само най-старото население в Европа, но и едни от най-старите народи в света,твърди зам.-председателят на Организацията на обединените българи и главен секретар на Международната академия по българознание и култура Владимир Цонев.


По думите му в света живеят над 50 млн. българи, от които между 15 и 20 млн. в Руската Федерация и съседни републики са мюсюлмани. Академикът дори цитира научно изследване, което доказвало, че генът на уйгурите и узбеките по майчина линия бил български.


Според акад. Ахмед Рахимов от Башкиристан пък българският народ се различава от всички други народи по интелекта. И в Урал и на Волга, в Македония и Италия българите са създавали цивилизации, а не са рушили като татари и монголци, добави Рахимов, който от няколко дни е във Варна заедно с цяла делегация от Уфа и Уляновск.


За първи път в преброяването на населението в Република Татарстан през миналата година, поданиците имаха възможността да се самоопределят като българи. Досега отделни волжски българи са успявали да се впишат като такива в личните си документи, но това е ставало след като са водели съдебни дела.


Древният арийски генофонд (българи, арменци и персийско-ирано-афганистанска-уйгурска диаспора) не е мъртъв дори и след 3000 години. Там, където някога арийците са изтикали завареното население и уж са изгубили своите расови черти, все още има светли хора. Там, където арийците са отстъпили пред монголоидната раса, също и днес се срещат метисизирани типове.