Умно паркиране въвеждат във Враца

  • 21 декември 2019, 12:02
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 585333

Интелигентна система за подобряване на градската среда въвеждат във Враца. Тя ще достави платформа и технологии за „умно“ паркиране в града. Планираните модули ще съдържат актуална информация за свободните паркоместа, като ще има възможност и за планиране на маршрут до тях. Технологията ще информира също кои терени са за хора в неравностойно положение и какво е работното време на паркинга. Междувременно камерите ще разпознават регистрационните номера на автомобилите и ще записват точния час на преминаването им.

Умната система ще следи също качеството на въздуха, както и разположението на станциите, които правят замерванията. Планиран е и модул за новини и актуална информация, свързана с общината, жителите и гостите й. Накрая всички данни ще се обобщават в графичен вид с цел оптимизация от страна на общинската администрация. Заложено е и предоставянето на 3 „облачни“ сървъра на територията на страната.

Това става ясно от обявената от Община Враца обществена поръчка за доставка на посочените услуги, нужните модули и оборудване. Изчислената прогнозна стойност е 396 000 лева, а срокът за подаване на оферти от фирми е 10 януари догодина.