Уникален визуален проект в Морската градина за Деня на Варна

  • 13 август 2016, 20:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium dsc 2394 2

????????????????????????????????????

Светлинният визуален проект „Тайната градина“ ще оживи Алпинеума в Морската градина във Варна. Мултимедийната атракция ще започне в 21 ч. на 15-ти август, като част от празничната програма за Празника на града, съобщават от общината.

Проектът е комбинация от паралелни арт видеоинсталации, разположени върху и сред дърветата на Морската градина. Върху различни части на 12 близкостоящи дървета ще бъдат прожектирани предварително заснети лица, анимирани животни и абстрактни форми, които органично ще преливат в обектите. "Това е мащабна видеоинсталация от неголеми “оживени” органични обекти, които не само се трансформират чрез видеото, а действат интерактивно – лицата се появяват, усмихват се на преминаващите, заговарят ги, преминават през различни емоционални състояния, отново изчезват, заменени от други форми, от време на време преминава някое диво животно или само сянката му", обясниха организаторите.

Освен музикалния фон, специално създаден за събитието, всеки обект ще има собствено скрито в листата озвучаване, което ще бъде в синхрон с конкретното видео. Така ще може и да се чува индивидуалния “глас” на всеки обект. Въздействието на видеоинсталацията в нейната цялост ще бъде една оживяла магическа градина, сред която зрителите ще могат да се движат свободно и да остават пред всеки обект колкото искат.

Отделните видеа са и за възрастни, и подходящи за децата, за да могат всички, попаднали в пространството на събитието, да преживеят Морската градина чрез въображението. Проектът е финансиран чрез Общински фонд „Култура“.