Урок по родолюбие за децата на Разлог

  • 09 октомври 2019, 07:22
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 910

По повод празника на град Разлог в Историческия музей се проведе урок по родолюбие. Събитието е част от проявите, посветени на 107 години освобождение от турско робство.

Гости на проявата бяха жители и гости на града, потребители в Дневен център-Разлог, възпитаници на училищата и детските градини в Разлог.

Урокът откри директорът на музея - Христина Манова, която поздрави присъстващите и им разказа за събитията от 1912 г. Програмата започна с химна на България и поздрав от децата от ОДЗ–Разлог, група „Дечко“, с ръководители Оляна Тумбева и Светла Копанарова.

Специален гост на открития урок бе д-р Кирил Алексиев – директор на Регионален исторически музей – Благоевград и член на Национално движение „Традиция“. Той показа видовете оръжия и униформи, използвани по време на Балканската война и разказа за тях. В края на събитието д-р Алексиев възпроизведе няколко изстрела, за да демонстрира възможностите на оръжието. Гостите на музея с интерес разгледаха изложбата на оръжия и униформи, съхранявани във фондовете на музея в Благоевград.