Успех ще е, когато и селцата ни станат като австрийските

  • 08 ноември 2018, 12:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 3177

След като кметът и неговият екип са избрани от народа - най-нормално е хората да дават оценки на работата и действията на ръководствтото на общината. Друг е въпросът колко са обективни оценките, дали не са по някакъв начин подбудени от политически страсти. Това заяви пред Kmeta.BG известният български художник Васил Горанов по повод националния онлайн конкурс Кмет на годината 2018, който се провежда от 22 октомври до 13 ноември 2018 г. 

"Има истина в думите и коментирането на работата на градоначалника - до каква степен обаче той чува тези неща и се вслушва в мнението на гражданите?", пита талантливият художник.

"За мен би било добре, ако ползваме примерите от развитите в Европа страни - там, където е по-високо ниво от нашето. Ако вземем директно от тяхната комуникация между гражданите и ръководството, може би ще стигнем до по-точни параметри за оценяването на работата на кмета и екипа му", каза творецът.

Според Горанов, дори и човек да си върши работата все се намира някой, който да е недоволен. "От 20 положителни мнения, ако има едно отрицателно - всички започват да гледат него. Съмнявам се в обективността на оценката. В социалните мрежи няма човек, който да не е оплют. Много хубави неща се правят, има управници, които ръководят по един перфектен начин и се справят с нещата, въпреки условията. Резултатите са видими и хората виждат промяната. Но винаги ще се намери някой, който да напише негативно. Има тепърва да се развиваме, да взимаме опита на развитите страни", смята той.

"Когато нашите малки населени места стигнат до нивото на италианските, френските и австрийските селца - тогава може да кажем, че нещо сме направили", категоричен е Васил Горанов.

Въпреки това творецът е на мнение, че положението у нас не е толкова лошо. "Последните 30 години нещата не са така зле, както в началото. Макар и с бавни темпове, успяваме", заяви художникът.

"Когато се прави нещо в положителна насока, трябва да се поощрява. Стига сме се плюли. Трябва да се стремим да даваме поощтрителни мнения, а не такива, които да развалят и без това трудното за работа време. Трябва да сме толерантни един към друг и заедно да положим усилия това да се случи", заключи той.

Гласувайте за "Кмет на годината" в 10 категории на kmetnagodinata.bg.

Националният конкурс се организира за шеста поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg.