Успели българи дадоха личен пример в Перник 

  • 16 април 2019, 16:15
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium %d0%9f%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba 5

Успели българи дадоха личен пример в Перник. Зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, журналистите Ники Кънчев, Николай Василковски, Бояна Бояджиева и Павел Владимиров, както и Мирослав Хутев - инспектор в отдел Киберпрестъпност в ГДБОП, се срещнаха с учениците от V-то СУ "П. Р. Славейков" в миньорския град. Известните лица от екрана споделиха своя опит за живота, постиженията и професионалната си реализация. Те бяха посрещнати с музикални изпълнения, любопитство и усмивки от възпитаниците на учебното заведение.

Всички участници и ученици в срещата бяха поздравени от кмета на Перник Вяра Церовска.

„Добре дошли в Перник, който е един от най-големите градове близко до София. И както столицата влияе на нас перничани, така и ние влияем на нея. За мен е изключително приятно да посрещна всички вас, които сте любимци на перничани. Няма нищо по-хубаво от това да мотивирате нашите ученици, за да учат повече и да бъдат полезни на себе си. Само, когато имаш амбиции и се бориш да ги постигаш се чувстваш щастлив“, каза кметът Вяра Церовска и благодари на директора на учебното заведение Боряна Йорданова за създадената благоприятна среда в училище.

„Изключително ми е приятно да поговорим за това какво значи да си успял, защото това е една дума и може би всички се стремят към нея, но успеха има много различни измерения. Ще се радвам да отговорим на вашите въпроси“, каза зам.-министър Сачева. Тя допълни, че е доволна, че родителите са партньори на училището. 

На срещата присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят на Общината Радослава Манова и Бойка Иванова от РУО Перник.