Ути сготви момчиловски кебап за 700 души

  • 23 септември 2018, 16:12
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium dsc 0302

Кебап с телешко месо и фасул сготви Ути Бъчваров за 700 гости на Фестивала на киселото мляко, който се провежда за трети ден в село Момчиловци.

Известният готвач нарече ястието момчиловски кебап, а в него вложи 65 кг обезкостено телешко месо, 20 кг фасул, чувал моркови, чувал  лук, целина и джоджен.

Приготовлението на вкусната гозба започна от  ранни зори, за да е готов на обяд. Паралелно с раздаването на кебапа, се проведе и  конкурс за кулинарни специалитети.

Наградата за най-вкусно ястие спечели Мария Никова, която приготви агнешко печено. Цветка Радкова бе отличена за плодовия си щрудел с мед, дюли  и орехи. Третото място бе за фунийките с пълнеж от кисело мляко, краставици и копър на Добринка Желязкова.

Организаторите излъчиха и тазгодишният най-добър производител на кисело мляко. Престижният приз  бе присъден на Сийка Гаджева. Един от най-атрактивните моменти в програмата на празника бе надпиването с айрян. В надпреварата се включиха  11   участници, като най-бърз бе Стойчо Янев, който грабна първа награда. Бяха връчени наградите на най-малките участници в конкурса за детска рисунка: Памела Ботева- 1-во място; Дарина Петрова - 2-ро място; Теодора Кюлханова-3-то място. Връчена бе и една  поощрителна награда, която отиде при  Елена Стойкова.

В края на фестивалната програма, гостите от Китай получиха сертификати за дълголетие.