В 50 училища ремонтите продължават и след първия учебен ден

  • 14 септември 2018, 12:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
980x551 1501306387

В понеделник всички училища в страната ще отворят врати за новата учебна година. В някои от тях обаче текат ремонтни дейности. Общо 1000 учебни заведения в цялата страна са ремонтирани през лятото, но в 50 от тях строителните дейности продължат. В Кърджали има пет такива училища. 


"Децата не трябва да имат достъп до строителните площадки. От 5 училища в Кърджали, които се ремонтират, само децата от едно от тях ще бъдат разпределени в други 4 училища, за да се избегне физически контакт с ремонтите", категоричен беше кметът на Кърджали Хасан Азис пред Нова телевизия. 

Той добави, че е организирал среща с родителските настоятелства към училищата, за да увери родителите, че децата им ще учат в ремонтирани сгради. От едно от училищата увериха, че учениците ще бъдат посрещнати в една красива обстановка от мотивиран колектив. 

"На среща с началника на Дирекция за национален строителен контрол София беше поставен въпросът за съдействие и координация между общините, училищата и контролните държавни органи, които да подпомогнат започването на учебния процес", заяви  Хасан Азис.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!