В Баните търсят 5 млн. лв. за спортна зала с 800 места

  • 23 август 2013, 14:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a584f6b2ea3

Община Минерални бани, Хасковско има изготвен проект за мултифункционална закрита спортна зала, съобщи кметът Мюмюн Искендер. Модерното съоръжение ще бъде изградено на площ от 8 декара в двора на местното училище.

Базата е проектирана за различни спортове, като  хандбал, волейбол, както и мини футбол. Тя ще е с 800 места за зрители.

За изграждането й ще са необходими около 5 млн. лв. Те ще се търсят по някоя от Европейските  програмите през спортното министерство. От ведомството вече са дали уверения, че ще съдействат за осигуряването на средствата.

Освен върху работата си по проекта, от местната администрация са съсредоточени и в търсенето на стари фотоси с изгледи от Минералните бани. Те ще бъдат подредени в информационните центрове, които предстои да бъдат изградени по проект в курортното селище.

На 31 август хасковските Минерални бани ще отбележат и 30-та годишнина от обявяването си за общински център. По този повод администрацията стяга Празник на минералната вода, здравето и красотата. Тържествата стартират с мини маратон, който ще тръгне от Хасково и ще финишира в Баните. На откритата сцена в центъра ще се изявяват читалищните клубове от Минерални бани и съседните общини още от сутринта, по обяд ще има конкурс и за най-хармонично дамско и мъжко тяло. Гвоздеят на програмата е концерта на шест от именитите поп-фолк изпълнители.