В Берковица свалиха бетонен гигант на земята

  • 16 декември 2013, 08:18
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52aeb58ec4fe7

Заводът за пластмасови изделия в Берковица – „Ком”, вече не съществува и като сграда. Преди близо десетилие той прекрати производството си и тя стана ненужна.


Заводът е произвеждал пластмасови изделия за бита и за медицински нужди. От огромни бидони до тънки маркучета за болнични системи. Пръв у нас е изработвал пластмасова и алуминиева дограма. Произвеждал е и цялото нужно количество копчета от всички видове и разцветки не само за България, но и за другите страни от бившия СИВ. В него са работили 1000 души.


Приватизираният завод е сменил двама собственици. Пръв го купува бизнесменът Манол Велев, но след това го продава на фирма „Видира” – София. Тя гони наемателите и в началото използва халетата за производство на строителни елементи, нужни за нейната строителна дейност. След това решава да го събори. В Берковица се говори, че новият собственик Петър Петров, ще изгради на негово място жилища. Официално намерение за това обаче в общината не е обявено и в момента никой не знае за какво ще се използва мястото, обясниха от кметството.