В Чепеларе организират спортен празник на Роженските поляни

  • 10 март 2016, 14:55
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 2e0aed68 89ef 4394

Спортен празник под надслов „Да раздвижим Родопите” ще се проведе в местността Роженски поляни на 12 март, съобщиха от РЗИ Смолян.


Съвместната инициатива на Община Чепеларе, Регионална здравна инспекция – Смолян и сдружение „BG Бъди активен” има за цел да насърчи мъже и жени от различни възрасти към повече физическа активност за подобряване на тяхното физическо и емоционално здраве, и работоспособност.


Община Чепеларе е осигурила безплатен транспорт до местността „Роженски поляни”, за да могат повече хора да се включат в избраните от тях щафетни и забавни игри, футбол, народна топка или дартс. За най-добрите са предвидени награди.


Според първоначалната програма автобусите ще тръгнат в 9.00ч. От площад „Олимпийски“ в Чепеларе, а игрите са планирани между 10.00 и 13.00ч.


След това обратното връщане може да стане отново с осигурения транспорт, а за желаещите любители на пешеходните преходи е подготвен пешеходния тур по горски път с професионален водач.


РЗИ – Смолян в партньорство със сдружение „BG Бъди активен” ще реализират още няколко спортни празника на територията на област Смолян. Те ще бъдат част от кампанията „Да раздвижим България”, която се координира от сдружението.


Още новини от Смолян и региона четете ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.